top of page
  • rinibraber

Van alle sporten vind ik veldrijden een van de meest fotogenieke. Het is intensief en zwaar waardoor de inspanning en pijn van de gezichten van de renners is af te lezen. Wedstrijden zijn buiten in de natuur, waardoor mooie plaatjes te maken zijn van renners in een natuurlijk landschap. En bij veldrijden is er vooral veel modder....


In vergelijking met wedstrijden bij de profs heb je bij amateurwedstrijden als fotograaf veel meer mogelijkheden om overal rond te lopen en zelf je positie te kiezen. Daarbij hou je natuurlijk wel goed in de gaten dat je renners niet hindert. In Zuid-Holland is er de GP Cycling regiocompetitie waar elke zaterdag een van de Zuid-Hollandse wielerverenigingen een wedstrijd organiseert. De foto's in deze serie zijn gemaakt tijdens twee van die wedstrijden. De eerste was een veldrit op 11 november 2023 georganiseerd door HSK Trias op een parcours rondom sportcentrum de Uithof in Den Haag. De tweede was een cyclocross in natuurgebied De Gorzen in Ridderkerk op 25 november 2023.

4 weergaven0 opmerkingen
  • rinibraber

Bijgewerkt op: 4 nov. 2023

Afgelopen zomer bezocht ik de tentoonstelling “Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven” in museum De Prinsenhof in Delft. Dit was voor mij de eerste kennismaking met het werk van Lothar Wolleh (1930-1979). Wolleh is vooral bekend van zijn karaktervolle portretten van avant-garde kunstenaars uit de jaren 60. Zijn foto's, gemaakt met een Hasselblad camera, zijn altijd vierkant, in zwart-wit en met een dikke zwarte rand. Kenmerkend voor zijn werk is ook het gebruik van sterke contrasten. Wolleh was bevriend met de Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven en bezocht hem ook regelmatig in diens woonplaats Delft. De portretten die Wolleh van Schoonhoven in Delft maakte zijn onderwerp van de tentoonstelling die nog tot 7 januari 2024 te zien is in De Prinsenhof. De tentoonstelling en de daaraan verbonden fotowedstrijd (nee, ik heb niets gewonnen) brachten mij op het idee om een serie foto's van Delft te maken, geïnspireerd op de foto's die Lothar Wolleh van Jan Schoonhoven in Delft maakte. In plaats van portretten maakte ik straatfoto's met toevallige voorbijgangers als figuranten. In deze blog zie je de fotoserie die hiervan het resultaat was.


6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page